Cyber Security konferencija 2019

DP__5057

Druga regionalna Cyber Security konferencija održana je 17. maja 2019. godine, u CentreVille Hotel & Experiences u Podgorici, u koorganizaciji Vision Event-a i NVO Secure,pod pokroviteljstvom Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Cilj Cyber Security konferencije jeste pružiti uvid u uspostavljanje, održavanje i unapređenje informacione bezbjednosti, zaštite od hibridnih prijetnji na nacionalnom nivou, kao i zaštite kritične infrastrukture u kompanijama i institucijama, kroz informisanje i edukaciju o načinima prevencije, otkrivanja, odbrane, kao i saniranja posljedica od sajber napada.

Centralna tema konferencije bila je “Jačanje nacionalne sajber bezbjednosti u kontekstu suprotstavljanja hibridnim prijetnjama na bazi uspostavljenih standarda NATO i EU na globalnom nivou”.

Druga regionalna Cyber Security konferencija je okupila oko 150 učesnika iz Crne Gore, regiona i Evrope. Učesnici konferencije su bili direktori i rukovodioci institucija i organizacija, uključujući i ICT odsjeke, ljudi zaduženi za sajber bezbjednost u korporacijama, Vladi i njenim institucijama; ministarstva, međunarodne organizacije, misije, ambasade, finansijske institucije (banke, osiguravajuća društva) telekomunikacione, revizorske i IT kompanije, kao i drugi učesnici čije poslovanje zahtijeva sigurnost podataka.