Sajam novih tehnologija ``Smart Tech`` 2018

Vizual-Smart-Tech-

Šesti Sajam novih tehnologija „Smart Tech“ održao se 24. i 25. novembra 2018. godine, u atraktivno opremljenom ambijentu centralnog atrijuma TC Delta City, u organizaciji agencije Vision Event, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, Ministarstva prosvjete i Ministarstva ekonomije Crne Gore.

Oba dana vikenda, od 10 časova do 22 časa, posjetioci su bili u prilici da se upoznaju i informišu o najnovijim tehnološkim dostignućima koja su dostupna u Crnoj Gori.
Raznovrsnu i inovativnu ponudu na ovogodišnjem Smart Tech-u, predstavili su sljedeći učesnici: M:tel digitalna fabrika, Telemach, Stratus, Mašinski fakultet UCG, Com Trade Distribution, 2BI, D Photo Trade, Kimtec CG, E-Sports Savez Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica, ”Montebot tim” Osnovne škole „Pavle Rovinski“, Crnogorski savez za tehničku kulturu „Politehnika“ i Milivoje Đukić, autor interaktivnih vremenskih kutija, realizovanih u okviru projekta „Otvoreni Dani nauke’’.

Na izložbenim prostorima učesnika Smart Tech-a, posjetioci su bili u prilici da oprobaju i da kupe raznovrsne modele pametnih telefona, tableta i računara, televizijskih sistema, kućnih aparata, audio i video opreme, opreme za video igrice, moderne uređaje i aplikacije za poslovne i privatne svrhe, aparate za virtuelnu stvarnost, kao i da sagledaju napredne funkcije robota različitih konstrukcija i dronova i da učestvuju u gejming turniru.

Najmlađi posjetioci su, kroz igru i druženje, uživali u raznovrsnim aktivnostima i proizvodima izloženim na sajmu, koji su prilagođeni dječijem uzrastu i produkt su savremene tehnologije. Posebno je bilo zanimljivo, a ujedno i veoma korisno, što su mogli da saznaju kako programirati robote da obavljaju različite funkcije i na koje sve načine mogu napraviti svoje prve naučno istraživačke korake.

O uspješnosti sajma svjedoče pozitivne reakcije i komentari posjetilaca, kojih je tokom trajanja sajma, oba dana vikenda, bilo više nego duplo u odnosu na prethodne dane u Delta City-ju.