Sedmi Sajam novih tehnologija „Smart Tech“ 2019

IMG_1338

Sedmi Sajam novih tehnologija „Smart Tech“ održao se 29. i 30. novembra 2019. godine u centralnom atrijumu TC Delta City, u koorganizaciji agencije Vision Event i NVO Secure, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore.

Na ovogodišnjem Smart Tech-u, mnogobrojnim posjetiocima su se predstavile renomirane kompanije, firme i institucije: Crnogorski Telekom, Telenor, Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore, D Photo Trade, Kimtec CG, Fin-ing – 3D Soba, Univerzitet Donja Gorica, ”Montebot tim” Osnovne škole „Pavle Rovinski“ i Crnogorski savez za tehničku kulturu „Politehnika“.

Učesnici sajma su prezentovali najnovija tehnološka dostignuća i svjetski poznate brendove koji su dostupni u Crnoj Gori, a koje karakteriše visok kvalitet, funkcionalnost i primjenljivost u svim sferama života.

Posjetioci sajma su bili u prilici da se u atraktivnom ambijentu informišu i oprobaju raznovrsne modele vodećih svjetskih brendova pametnih telefona, tableta i računara, dronova, televizijskih sistema, uređaja za najsavremeniju štampu, kućnih aparata, audio i video opreme, opreme za video igrice, moderne uređaje i aplikacije za poslovne i privatne svrhe, uređaje za virtuelnu stvarnost, električne skutere, kao i da pogledaju napredne funkcije robota različitih konstrukcija.

Veliku pažnju mlađih generacija izazvala su različita inovativna rješenja iz oblasti robotike, elektronike, kao i 3D tehnologije. Najmlađi posjetioci bili su u prilici da sagledaju raznovrsne mogućnosti i funkcionalnosti Lego robota, vještačke ljudske ruke, humanioidnog robota, kao i da nauče na koji način funkcioniše automatski uređaj za koktele, model Mars rovera, Teslin kalem i elektro magnetni top. Pored navedenog, sagledali su procese prilikom 3D modelovanja i 3D štampe.

O uspješnosti sajma svjedoče pozitivne reakcije i komentari posjetilaca, kojih je tokom dvodnevnog trajanja sajma, u petak i subotu, bilo više nego duplo u odnosu na prethodne dane u Delta City-ju.